Mason Garmets

Mason Garments schoenen

Fashion

Mason Garments is een Nederlands high-end schoenenmerk dat flink aan de weg timmert. De schoenen worden veel gedragen door sterren en het merk is nu ook al verkrijgbaar in andere landen, zoals Japan en Amerika.

De oprichter

Mason Garments is opgericht door modeontwerper Rendi Aditia in Amsterdam. Na vele jaren ontwerpen heeft hij in 2012 het merk Mason Garments opgericht, met prachtige schoenen in het luxe segment. Zijn doel was om betaalbare sneakers van een perfecte kwaliteit te maken. Mason Garments schoenen worden in een beperkte oplage geproduceerd en zijn erg gedetailleerd ontworpen. De schoenen worden geproduceerd in een van de beste schoenenfabrieken in Italië, het hoofdkantoor bevindt zich nog steeds in Amsterdam.

De naam

De naam Mason Garments komt van het woord mason, dat refereert naar de Vrijmetselaars. Het betekent een verbond van succesvolle, maar toch verschillende, mensen. Dit refereert ook naar het team van Mason Garments: een groep succesvolle mensen, met ieder hun eigen expertise, en samenwerkend als creatief collectief.

Materialen en productie

De schoenen van Mason Garments worden geproduceerd in de beste fabriek in Italië, door de beste vakmensen en met topproducten. De schoenen zijn gemaakt van de beste kalfsleder die er verkrijgbaar is. Voor de pasvorm wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Saccheto-techniek: de binnenzool en voering worden direct vastgezet, wat voor een goede pasvorm zorgt. De schoen voelt aan als een moccassin en is erg comfortabel. Er wordt uiteraard gebruik gemaakt van mooie stiksels, decoratie en verschillende bewerkingen van leder, zoals suede, nubuck en glad leder. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van reliëf, bijvoorbeeld de vorm van slangen- of krokodillenleder. De kleuren van de sneakers zijn voornamelijk monochrome, wat ervoor zorgt dat je de schoenen makkelijk kunt combineren, en ook goed bij een minimalistische outfit staan.

De schoenen zijn dus echt vakmanschap, en dat merk je zeker aan het comfort. Het leder wordt zorgvuldig geselecteerd in Italië, en de schoenen worden gemaakt van het beste leder in de wereld.

De verschillende schoenen worden geproduceerd in beperkte oplages, wat het extra exclusief maakt. Het merk maakt sneakers voor zowel mannen als vrouwen en de schoenen zijn volledig handgemaakt. Ook is er een junior-lijn, voor de allerkleinsten.

Verkrijgbaarheid

De schoenen zijn beschikbaar bij de meeste luxe webwinkels en fysieke winkels. Ook heeft het merk zelf een webwinkel en hebben ze een site waar je de geautoriseerde verkooppunten op kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *