auto huren

Een auto huren? Hier moet je op letten!

Fashion

Een auto huren is voor veel mensen iets dat ze niet vaak doen. Maar soms ontkom je er niet aan. Bijvoorbeeld omdat je eigen auto in de garage staat, total loss verklaard is of wanneer jij en je partner ineens allebei een auto nodig hebben. Je kunt dan bij veel bedrijven terecht. Toch is er een aantal dingen waar je goed op moet letten als je een auto huren gaat. En niet iedereen is daarvan op de hoogte. Hier komen wat tips voor wanneer je een auto huren gaat.

Een auto huren als je net je rijbewijs hebt

Wanneer je nog maar kort je rijbewijs hebt, kan het zomaar zijn dat je niet gemakkelijk een auto huren kunt. Dit heeft ermee te maken dat autoverhuurbedrijven graag zeker weten dat de verhuurde auto weer in topconditie terug komt. En mensen die net hun rijbewijs hebben zijn vaak wat minder zeker achter het stuur. Hierdoor krijgen zij meer ongelukken, ook bijvoorbeeld alleen lakschade met inparkeren. Je kunt als kersverse rijder vaak wel een extra verzekering aanschaffen als je een auto huren gaat. De verhuurder is dan gerustgesteld en jij eigenlijk ook.

Een auto huren voor lange reizen

Wanneer je een complete roadtrip door de Benelux of een nog groter deel van Europa gaat maken, wil de verhuurder dat graag weten. Zij kunnen je dan goed informeren over de verschillende regels in verschillende landen. Zo is in veel landen een radarverklikker verboden, zelfs als deze niet aan staat. In heel veel landen is het verplicht om een reflecterend vest in de auto te hebben. Wanneer je een auto huren gaat voor een roadtrip laat je dan goed informeren.

Een auto huren… maar voor je weg rijdt

Natuurlijk kies je voor een leuk modelletje als je een auto huren gaat. Het liefst totaal anders dan je eigen auto. Logisch. Maar zo denken veel meer mensen erover. Daarom is het wel verstandig om tijdig een auto te reserveren. Zo weet je zeker dat je de auto van jouw keuze kunt huren. Als je de auto gaat halen, loop dan samen met de verhuurder eens uitgebreid om de auto heen. Maak foto’s van eventuele beschadigingen en laat de verhuurder deze beschadigingen goed documenteren. Zo weet je zeker dat jij bij het retourneren van de auto niet hoeft te betalen voor bestaande schade. Heb je onverhoopt toch schade gereden? Dat kan natuurlijk gebeuren. Wees daar altijd eerlijk over, eerlijk duurt toch het langst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *