De perfecte stadsfiets

Lifestyle

Fietsen wordt steeds populairder in de Nederlandse steden. Niet zo gek, want fietsen biedt stadsbewoners diverse voordelen. Zo is de fiets is in veel gevallen het snelste vervoersmiddel en vermijd je hiermee de dure en overvolle parkeerplekken. Daar komt bij dat je kosten bespaart voor bijvoorbeeld brandstof en belastingen en ook milieutechnisch is fietsen de verantwoorde keuze. Corona heeft daarnaast zeker een handje geholpen bij de stijging in populariteit doordat het openbaar vervoer een stuk minder aantrekkelijk is geworden. Reden genoeg dus om voor de fiets te kiezen, maar wat is nu de perfecte stadsfiets? Wij zetten een aantal populaire opties voor je op een rijtje!

Stromer Elektrische fietsen

Een van de voorlopers op het gebied van elektrische fietsen is de Stromer fiets. Dit model komt uit Zwitserland en is volledig ingespeeld op de uitdaging van het stadsverkeer. De Stromer elektrische fietsen hebben een sportief en strak design en zijn voorzien van de nieuwste technologieën. De fietsen beschikken over een achterwielmotor en hebben minstens 5 versnellingen. De Stromer fiets is met name zeer populair voor woon-werkverkeer in de grote steden.

Bakfietsen

Een heel ander soort fiets, die je de laatste jaren hoogstwaarschijnlijk steeds vaker in de stad bent tegengekomen, is de bakfiets. Het beeld van de bakfiets is in steden als Leiden, Utrecht en Amsterdam zelfs zo vertrouwd dat het begrip ‘bakfietsstad’ voor deze steden is ontstaan. Bakfietsen zijn het ideale vervoersmiddel voor ouders om de kinderen naar school of de opvang te brengen. Daarnaast worden bakfietsen ook voor bedrijven steeds populairder. Dit zijn met name de elektrische modellen, ook wel de cargobikes genoemd. Deze slimme elektrische modellen bieden zowel pakketbezorgers als winkels en horeca de mogelijkheid om snel door het drukke stadsverkeer te navigeren.

Stadsfietsen

Tot slot de stadsfiets. Zoals je aan de naam al hoort, is dit het perfecte vervoersmiddel om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Er zijn diverse modellen, van basic tot sportief en van klassiek tot trendy. Verder zijn er passende modellen voor dames met een lage instap, voor heren met een bovenbuis, en natuurlijk de wat kleinere modellen voor kinderen.

De populariteit van de e-bike heeft daarnaast geleid tot de elektrische stadsfiets. Deze fiets is uitgerust met voorwielmotor of middenmoter en is steeds vaker te zien op straat. Dit is een geliefd model voor woon-werkverkeer in grote steden, maar ook onder scholieren die een wat grotere afstand moeten afleggen, is dit model steeds populairder.

Er is kortom voor ieder wat wils. Veel fietswinkels kunnen je helpen bij de keuze door passend advies te geven en door de mogelijkheid te bieden de fiets van tevoren uit te testen tijdens een proefritje. Zo vindt ook jij jouw perfecte stadsfiets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *