Als ondernemer in de horeca werken

Fashion

Momenteel staat de horeca misschien in een zware positie door de wereldwijde pandemie, maar dit is natuurlijk nog altijd slechts tijdelijk vanuit en we verwachten dat in het komende jaar de crisis weer voorbij zal zijn en dan gaat de horeca ontzettend opleven. Zowel het hotelleven als het uitgaansleven zal weer ontzettend op gang gaan komen. Voor slimme ondernemers zal dit dus een ideaal moment zijn om de horeca in te stappen. Maar als je een beginnend ondernemer bent zul je misschien het best spannend om in de horeca te ondernemen. Daarom bespreken we in dit artikel tips voor het openen van een eigen restaurant, bar of andere horecagelegenheid.

Locatie is belangrijk, maar niet zo belangrijk als vroeger

Het gezegde bij vast goed gaat altijd, locatie, locatie, locatie. Dit geld voor woningen maar natuurlijk ook voor horecagelegenheden. Als je restaurant of bar in een verlaten gebied ligt, zullen er niet veel mensen binnen stappen, wel als het restaurant aan een drukke weg ligt. Maar dit is niet zo waar als vroeger. Tegenwoordig is online locatie net zo belangrijk als je fysieke locatie. Als je je horecagelegenheid slim aanprijst op sociale media en Google dan zul je al snel bezoekers krijgen die je via het internet hebben gevonden en je gelegenheid graag willen uitproberen. Zeker als je iets bijzonders bied op het gebied van eten of drankjes.

Schoon en netjes

Misschien wel een van de belangrijkste aspecten van een horecagelegenheid is de hygiëne. Daarom zul je in Nederland ook regelmatig inspecteurs over de vloer hebben die de hygiëne toetsen. Je zult vanaf het begin van je restaurant hierin moeten investeren. Zorg dus dat je niet bespaard op aspecten zoals de airconditioning, wc’s en keuken. Houd ook vanaf het begin een beleid aan waar jij en je werknemers pas naar huis gaan wanneer de keuken en het restaurant weer tiptop schoon zijn. Lange dagen draaien hoort nu eenmaal bij de horeca business. Een grote afvalcontainer huren is ook essentieel om het restaurant afval te verwerken.

Houd het simpel

Veel beginnende restaurants hebben nog niet echt een eigen identiteit ontwikkeld en plaatsen daarom maar zoveel mogelijk gerechten op het menu zodat er voor iedereen wat is. Maar dit kan voor gigantische problemen zorgen in de keuken en bij het serveren. Een veel beter idee is om slechts een klein aantal speciale gerechten te ontwikkelen en te perfectioneren. Je kunt je restaurant prima openen met slechts drie keuzes per gang. Zeker als je zorgt dat deze gerechten gevarieerd en lekker zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *