schuren

Speelgoed voor mannen

Fashion

Wanneer je besluit je huis een opknapbeurt te geven, kom je er al snel achter dat je geen klussen uit kunt voeren zonder goed gereedschap. Zo moet je altijd in het bezit zijn van een boormachine, een zaagtafel en een goede schuurmachine, , zoals een makita schuurmachine of een festool schuurmachine bijvoorbeeld.

 

 

Waarom goed gereedschap

Goed gereedschap zorgt ervoor dat je maar de helft van de tijd nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het gebruik van een schuurmachine, hoef je de gehele klus niet met de hand te schuren. Daarnaast zal je het verschil merken in de afwerking. Hout schuren met de hand kan er voor zorgen dat er stukjes hout los komen waardoor je bij de afwerking altijd “putjes” in je hout zal blijven zien. Daarnaast zijn splinters en oneffenheden na het schuren uitgesloten. Het is eigenlijk een win-win situatie. Je klus duurt korter en is beter afgewerkt. Welke klusser zegt hier nee tegen?

 

 

Geen B-merk aanschaffen

De grootste fout die klussers maken bij het aanschaffen van elektrisch gereedschap. B merk (of eigen merk) machines gaan veel korter mee, lopen sneller vast en verliezen binnen mum van tijd hun kracht. Je bespaart ten eerste instantie dus een paar tientjes, uiteindelijk ben je veel duurder uit. Kies daarom altijd een goed aangeschreven merk uit. Bovendien heb je een veel langer garantietermijn bij goed apparatuur. Mocht je apparatuur dan de kracht verliezen, komt dit in aanmerking voor garantie. B-merken geven “garantie” op fabrieksfouten. Alle onderdelen die kapotgaan door verbruik zullen dus op eigen kosten gerepareerd moeten worden.

 

Online jouw apparatuur bestellen

Wanneer je opzoek bent naar bijvoorbeeld een nieuwe schuurmachine, is het. verstandig om eerst online te kijken. Veel webshops hebben namelijk geen panden waardoor jouw producten goedkoper zijn dan bij de gemiddelde bouwmarkt.  Daarnaast kun je gelijk de reviews opzoeken over het product. Sommige webshops laten klanten een review schrijven na aanschaf (dit vaak voor een beloning zoals korting enz.). Bij vergelijkingssites kun je ook ver komen met de ervaringen van eerdere klanten. Wanneer je online besteld moet je wel goed kijken of er daadwerkelijk garantie op zit. Helaas is er momenteel een markt met gestolen of tweedehands apparatuur die als nieuw worden verkocht. Dan heb je de spreekwoordelijke kat in de zak. Bij een online aankoop moet je altijd letten op de keurmerken op de website en kijk ook of er een klantenservice is. Kun je het product alleen afrekenen door middel van een creditcard? Druk de pagina dan weg. Dat zijn websites die jouw geld wel ontvangen, alleen nooit het product opsturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *