vietnam3

Een spannende nieuwe reis maken!

Fashion

De komende maanden worden voor mij erg spannend. Niet omdat ik een nieuwe baan heb of omdat ik een huis heb gekocht. Nee, het lijkt misschien gek maar ik heb een reis geboekt. Nu is dat voor de meeste mensen misschien niet het meest spannende ter wereld maar wel voor mij. Ik heb namelijk een rondreis door Vietnam geboekt. Misschien klinkt het gek dat het voor mij zo spannend is maar ik zal proberen uit te leggen wat voor mij die spanning veroorzaakt.

Verleden

Vroeger gingen we als gezin altijd alleen maar in Nederland op vakantie. Lang heb ik gedacht dat dat was omdat we niet genoeg geld hadden om verder op reis te gaan. Nu blijkt dat te zijn omdat mijn ouders niet zo graag buiten hun comfort zone treden. Ze blijven het liefst binnen Nederland omdat ze daar de taal kennen. Ze weten hoe het sociale verkeer werkt en hoe om te gaan met de weersomstandigheden. Hoewel ik het probeer te begrijpen, snap ik het toch niet helemaal. Wat is er dan zo eng in de wereld die buiten Nederland ligt?

Heden

Op dit moment heb ik al een aantal reizen buiten Nederland gemaakt. Zo ben ik naar Spanje, Duitsland, Frankrijk en Denemarken geweest. Klinkt allemaal niet heel spannend en misschien is dat het ook niet. Hoe dan ook ben ik nog nooit buiten Europa geweest terwijl ik daar wel heel nieuwsgierig naar ben.

Toekomst

Een lange tijd heeft de angst en spanning mij tegen gehouden om buiten Europa op vakantie te gaan. Ik schaam me daar een beetje voor omdat de meeste mensen het reizen lijken te doen alsof ze gewoon op weg zijn naar hun werk. Wat ik van mijn reizen binnen Europa heb geleerd is dat altijd alles wel weer op zijn pootjes terecht komt. Daarom heb ik besloten om de grote sprong te gaan wagen. Daarom heb ik niet al te lang geleden dus een rondreis door Vietnam geboekt. Het land lijkt me echt prachtig en de mensen schijnen heel aardig en gastvrij te zijn. Hoewel ik me zo goed mogelijk heb proberen voor te bereiden blijft er altijd een stuk dat onbekend is. En dat zorgt bij mij dus voor spanning. Ik ben heel trots op de stap die ik ga zetten en kijk er ook echt naar uit.
Mocht je nog tips hebben over mijn toekomstige vakantiebestemming, laat het dan even weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *