ik hoor erbij.nl

Underlayment platen: wat kun je er allemaal mee?

Als je een beetje bekend bent met constructiewerken dan weet je precies wat je allemaal met underlayment platen kunt doen. De echte leek heeft echter geen idee, en is vaak verrast wat je met deze betaalbare houtsoort kunt doen. Underlayment platen zijn bijvoorbeeld de perfecte basis voor veel constructieve toepassingen, en ze worden dan ook veelvuldig gebruikt in de bouw. De reden dat je ze niet zo vaak ziet is dat de platen met een ander materiaal worden afgewerkt, en dus volledig worden bedekt. Doordat het een zeer betaalbaar materiaal is en gemakkelijk te verwerken, is de vraag naar goede underlayment platen groot. Gelukkig kun je ze in elke bouwmarkt kopen, en zelfs online bestellen als je dat wilt.

Een underlayment vloer leggen

Heb jij een ruimte die je voor een andere toepassing dan wonen of werken wilt gebruiken? Een opslag bijvoorbeeld, of een schuurtje of garage waarin je vaak klust… Dan kun je geld besparen door er een underlayment vloer in te leggen. Dit is als je een beetje handig bent gemakkelijk zelf te realiseren, en het is relatief goedkoop. Er zijn verschillende kwaliteiten beschikbaar als je naar dit soort platen kijkt, en ze zijn niet allemaal geschikt als vloer. Als je kiest voor plaatmateriaal van vurenhout zit je meestal wel goed, zeker als er reeds groeven en sleuven in zijn gemaakt. Zo schuif je namelijk de verschillende delen gemakkelijk in elkaar, en sluiten ze mooi aan.

Een goedkope houten vloer in de woonkamer

Ben je op zoek naar een super creatieve en betaalbare oplossing voor de vloer in de woonkamer? Ook dan zijn underlayment platen perfect geschikt. Als je ze op het eerste gezicht ziet zou je ze niet zo gauw in de woonkamer plaatsen, maar als je ze verft wordt het ineens een super strak geheel. Gietvloeren zijn helemaal in, voornamelijk door het naadloze karakter, en door underlayment planken te gebruiken imiteer je dit effect. De uitstraling wordt dus hetzelfde als wanneer je een peperdure gietvloer zou laten leggen, maar dan met het warme gevoel van hout, en voor een fractie van de prijs.

Underlayment voor buiten

Veel underlayment platen zijn geschikt voor buitengebruik. Dat wil zeggen: tijdelijk. Hout is natuurlijk nooit 100% geschikt voor buiten, maar als je een tijdelijke constructie moet bouwen kun je het prima gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor het goedkope Tebofloor underlayment. Dit is grenen plaatmateriaal dat stabiel, sterk en stevig is. Wat je ook (tijdelijk) wilt bouwen, het is een betaalbare oplossing die gemakkelijk te verwerken is.

Mobiele versie afsluiten