ik hoor erbij.nl

Eindelijk ben ik ook op stedentrip geweest

stedentrip Budapest

Continu hoor ik van die extravagante verhalen. Ik ben wezen backpacken daar, ik ben op stedentrip geweest hier en ga zo maar door. Tot op heden hoorde ik niet bij deze groep. Daar heb ik eindelijk eens verandering in aangebracht! Een paar weken geleden ben ik heerlijk op stedentrip geweest naar de prachtige stad Budapest, ofwel Boedapest. Nu hoor ik dus ook daarbij! Vanzelfsprekend deel ik graag mijn geweldige ervaring met jullie, mijn trouwe lezers en volgers. Ik had namelijk een heel beeld bij stedentrips en alles dat daarbij kwam kijken. Misschien heb jij dat ook en kan ik jou op weg helpen door mijn ervaring te delen. Dus ga er maar even lekker voor zitten en lees hoe mijn stedentrip Budapest is verlopen.

Geboekt, voorbereiding en hop het vliegtuig in

Voordat je er tussenuit kan gaan, moet je natuurlijk alles regelen. In dit geval moet je beslissen waar je naartoe wilt gaan, hoe lang je daar verblijft en waar je de reis gaat boeken. Per toeval kwam ik voor mijn stedentrip Budapest uit bij de Nederlandse reisorganisatie Bebsy. Zij hebben een zeer divers aanbod stedentrips. Mijn keuze viel op Budapest, omdat ik al veel goede verhalen over die stad heb gehoord. Helaas kwam ik er steeds niet naar toe – tot een paar weken geleden. Daarom was het boeken in mijn geval snel geregeld. De voorbereiding voordat je op vakantie gaat vind ik altijd heerlijk. Lijstjes maken wat er allemaal in de koffer mee moet, niet vergeten een goed leesboek in te pakken en ga zo maar door. Na een paar maanden voorpret was het moment dan eindelijk daar: ik sprong (figuurlijk) het vliegtuig in om te beginnen aan dit avontuur dat lang op zich heeft laten wachten!

Genoeg te doen voor een lang weekend

Ik ben trouwens voor een lang weekend op stedentrip Budapest geweest. Hierdoor wilde ik mijn tijd zo efficiënt mogelijk indelen – dacht ik toen ik vertrok. Eenmaal daar kreeg ik al gauw door dat dit wat naïef van mezelf was. Als je ergens voor de eerste keer bent, dan begrijp je precies wat ik bedoel. Je wordt overweldigd door alle prikkels en je kan niet wachten om het allemaal te ontdekken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een aanpak die normaal niet bij mij past: going with the flow. Hierdoor eindigde ik een avond in een gave ruïne bar waar Budapest bekend om is. Ik heb tevens een hele dag gespendeerd in een van de thermische baden die de stad rijk is. Dat was echt buitenaards lekker ontspannen! 

Van de waslijst aan activiteiten en plannen die ik gemaakt had vooraf, heb ik misschien een derde uiteindelijk echt gedaan. Niet dat ik dat erg vond! Mijn stedentrip Budapest was perfect voor mij; ik heb allemaal dingen gedaan die ík leuk vond en wilde doen. Er was in ieder geval genoeg te doen in de stad voor één lang weekend. Wie weet ga ik over een paar jaar nog een keer mezelf wanen in de heerlijkheid van Hongarije.

Mobiele versie afsluiten